Champagne Chouette de Champillon

Helsingin Sanomien samppanjatestin voittaja ja Alkon myydyin samppanja

Me Viinitieläiset olemme tehneet yhdessä Autréaun samppanjatuottajaperheen kanssa viinin, johon on puristettu kaikki parhaimmat asiat – Premier ja Grand Cru -palstojen rypäleitä pitkällä pullokypsytyksellä. Autréaun perheen kolme sukupolvea tekevät töitä tilalla ja tarhoilla tänäkin päivänä, todennäköisesti juuri nyt kun luet tätä tekstiä. Champagne Chouettet syntyvät ympäristöä kunnioittaen ja Autréaulla onkin A-Verin myöntämät sertifikaatit kestävästä viininviljelystä ja ympäristövastuullisesta toiminnasta.  Chouetten kaltaista samppanjaa on melko vaikeaa löytää maailmalta tässä hinta-laatutasossa, joten päätimme tehdä sellaisen itse. 

P.S. Champagne Chouette nousi Alkon myydyimmäksi samppanjaksi heti tultuaan valikoimaan vuoden 2016 lopussa. Hesarin samppanjaraatikin tykkäsi: viinimme sai täydet viisi pistettä ja se valittiin Alkon valikoiman parhaaksi alle 30 euron samppanjaksi. 


chouette_brut.jpg

Champagne Chouette Blanc de Noirs

Pöllösamppanja, jonka valmistukseen on käytetty Premier ja Grand Cru -palstojen rypäleitä pitkällä pullokypsytyksellä.

chouette_rosé.jpg

Champagne Chouette Premier Cru Rosé 

Champagne Chouetten Rosé on pinot noirilla sävytetty elegantti samppanja. Pöllöperheen uusi tulokas!


Meidän suosikkinaposteltavat samppanjan kaveriksi  

Olemme koonneet reseptikirjaamme helppoja ja herkullisia pikkupurtavia Chouetten kanssa tarjottavaksi. Kaikkia reseptejä yhdistää se, että ne ovat helppoja esivalmistella ja nopeita kasata. Sinä voit keskittyä siihen olennaiseen; elämästä nauttimiseen. Muista laittaa samppanja kylmään ajoissa!*

*Huonelämpöisen samppanjan saa viileäksi jääkaapissa noin kolmessa tunnissa. Samppanjapullon saa jäähtymään nopeasti upottamalla sen jäähdytysastiaan, jossa on puolet vettä, puolet jääpaloja ja pari ruokalusikallista suolaa. Pullon saa jäähtymään 15–20 minuutissa

Autréau de Champillon

 

Samppanjan tuotannossa sukunsa jalanjälkiä seuraavan Éric Autréaun johtama perhetila sijaitsee Champillonin kylässä lähellä Epernayn historiallista kaupunkia. Parhaillaan kellarissa häärää komeat kolme sukupolvea viinintekijöitä, sillä Éricin lisäksi valmistukseen osallistuvat hänen isänsä ja poikansa. Kokemusta suvusta ei tosiaankaan puutu, sillä Autréaun samppanjasuvun juuret on jäljitetty aina vuoteen 1670. Jalon kuohujuoman tuotanto aloitettiin Dom Pérignonin jalanjäljissä ja tämän oppien innoittamana 1700-luvulla.

Rypäleet upeiden samppanjoiden raaka-aineeksi saadaan omien tarhojen lisäksi sopimustuottajilta alueen parhaista kylistä. Omia viinitarhoja Champagne Autréaulla on yhteensä 30 hehtaaria. Grand Cru -tason chardonnay-rypäleet tulevat 5 hehtaarin palstalta Côte de Blancsin alueelta Chouillysta. Punaiset rypäleet kasvavat Marnen laaksossa, jossa on 4 hehtaaria Grand Cru- ja 7 hehtaaria 1er Cru -tason pinot noir -tarhoja sekä 14 hehtaaria pinot meunieria.

Toisin kuin monet suuret samppanjatalot, ei Autréau ole sortunut rahastamaan brändillään, joten talon samppanjoiden hinta-laatusuhde on erittäin kohdallaan. Huolellinen työskentely on prosessin perustana alusta loppuun: rypäleet valikoidaan tarkoin, eikä tuotteita lasketa markkinoille ennen vähintään kahden vuoden kypsytysajan täyttymistä.