Champagne Chouette de Champillon

Champagnehuset Autréau har tagit fram ett vin som består av alla de bästa ingredienserna: Premier och Grand Cru druvor som mognat länge på flaska. Tre generationer Autréau arbetar på gården ännu idag – sannolikheten är stor att de jobbar just nu när du läser denna text. Champagne Chouette produceras med miljön i åtanke. Autréau har dessutom fått ett certifikat utfärdat av A-Ver som står för hållbar vinodling och ekologisk produktion. Det är nästintill omöjligt att hitta champagne av Chouettes standard i den här prisklassen och därför är den unik.

P.S. Champagne Chouette blev omedelbart det finska alkoholmonopolets mest sålda champagne då den tillkom i sortimentet i slutet av 2016. Även Finlands största dagstidning, Helsingin Sanomat, utsåg Champagne Chouette till testvinnare i prisklassen “champagne under 30€”.


chouette_netti.jpg

Champagne Chouette Blanc de Noirs

Champagne Chouette tävlar i en helt egen pris- och kvalitetsklass

Producent: Champagne Autréau
Kvalitetsklass: Champagne AOC
Druva: Pinot Noir & Pinot Meunier
Flaskstorlek: 0,75 l
Pris: 239SEK


Autréau de Champillon

 

Byn Champillon, där familjen Autréau producerar champagne, ligger nära den historiska staden Épernay. Champagnehuset är familjeägt och för tillfället jobbar tre generationer tillsammans i vinkällaren, nämligen Éric Autréau, Érics far Gérard och Érics son Laurent. Släkten Autréau har mycket gedigen kunskap om vinodling – de har odlat vin sedan 1670 och år 1953 bestämde sig Gérard för att fokusera på champagne. 

Familjen Autréau äger idag totalt ca 35 hektar vingårdar i Vallée de la Marne och Côte des Blancs. Vingårdarna är belägna i byarna Champillon, Dizy och Hautvillers (Premier Cru vingårdar) samt i byarna Chouilly och Aÿ (Grands Crus vingårdar). Druvorna till denna angenäma Chouette champagne kommer förutom från egna vingårdar även från kontraktsodlare som familjen jobbat länge tillsammans med. Familjen Autréaus motto är kvalitet och omsorgsfullt arbete från början till slut och detta kan tydligt skönjas också i Chouette champagnen. Läckert och elegant!

 

 

Distribution i Sverige: